Hulp bij alcoholverslaving

Novavida hulp bij AlcoholverslavingWanneer heb ik een alcoholverslaving?

Het gebruik van alcohol is sociaal geaccepteerd in onze maatschappij. Sommige mensen hebben bij het gebruik van alcohol geen probleem. Zij kunnen met mate drinken en kunnen tijdig stoppen en hebben dus geen alcoholverslaving. Anderen zijn gevoeliger voor de verslavende effecten van alcohol. Bij deze mensen kan het gebruik van alcohol een reëel gevaar opleveren. Indien uzelf twijfelt of u bij die groep behoort die gevoelig is voor het gebruik van alcohol, kan u onderstaande alcoholverslavingstest invullen.

De AUDIT (Alcohol Use Disorders Identification Test) is een test die ontwikkeld is door de WHO (World Health Organization) om mensen te identificeren met gevaarlijke en schadelijke patronen in hun alcoholgebruik. De AUDIT bestaat uit een vragenlijst die zowel door de patiënt zelf ingevuld kan worden als door de arts mondeling kan afgenomen worden.

Drinkt u regelmatig alcohol en stelt u zichzelf de vraag of uw drankpatroon mogelijk schadelijk is voor uw gezondheid? Of u bent gewoon nieuwsgierig. Neem even tijd en vul de test in, nadien krijgt u een persoonlijk advies. Deelname is anoniem, u hoeft zichzelf niet aan te melden.
Deze test kan u helpen bij het inschatten van uw alcoholgebruik, maar is niet bedoeld om een diagnose door een arts of andere deskundige te vervangen.

Standaardglazen

Bij vragen over het aantal glazen alcohol dat u drinkt, rekent u best in ‘standaardglazen’. Wat zijn standaardglazen?

De meeste alcoholische dranken en alcoholmixdranken hebben een eigen standaardglas.

  • Op deze manier bevat een standaardglas bier, wijn of sterke drank evenveel pure alcohol, nl. ongeveer 10 gram.
  • Wanneer ze professioneel geschonken zijn geldt hetzelfde voor aperitieven (sherry / porto), en voor cocktails en mixdranken (bijvoorbeeld rum-cola).

Hulp bij alcoholverslaving

Andere alcoholgehaltes

Soms worden er echter andere maten gehanteerd of gaat het om alcoholische dranken die geen standaardglas hebben. Dan is het dikwijls niet gemakkelijk om in te schatten hoeveel alcohol je eigenlijk drinkt. Hieronder enkele voorbeelden:

Hulp bij alcoholverslaving

Hulp bij alcoholverslaving

Hulp bij alcoholverslaving

Hulp bij alcoholverslaving

Alcohol verslaafd?
Doe Nu de test

Wat nu?

U hebt al een grote stap gezet in het zoeken naar informatie en hulp bij Alcoholverslaving. Neem nu contact op met Nova Vida en hoor hoe we uw Alcoholverslaving kunnen stoppen.

BEL ONS: 03 298 45 61

Contact
close slider

BEL NU:

03 298 45 61

(7/7 Bereikbaar)
Nova Vida Belgie
Marcel Auburtinlaan 47
2600 Berchem
03 298 45 61
info@novavida.eu

Bel mij terug aub
Ik wil een afspraak maken
Ik wens graag meer info