Hulp bij Drugsverslaving

Hulp bij drugsverslavingWanneer ben ik drugsverslaafd?

Wie drugs neemt, kan er afhankelijk van worden. Er is sprake van een drugsprobleem wanneer u geen controle meer heeft over uw gebruik d.w.z. wanneer u geen vrije keuze meer heeft over de inname van het middel.

Ook recreatief gebruik kan voor de nodige problemen zorgen. Men spreekt echter pas van een verslaving of afhankelijkheid wanneer het drugsgebruik uw leven beheerst op meerdere domeinen. U ondervindt schade als gevolg van uw gebruik zowel op vlak van relaties met naasten, hobby’s en sport als op vlak van werk. Verder ontstaan er fysieke en/of psychische klachten.

Kenmerkend voor een verslaving is het willen stoppen, maar niet kunnen, het steeds meer nodig hebben om hetzelfde effect te verkrijgen en vooral het doorgaan met gebruik ondanks dat u weet dat het problemen veroorzaakt. Bij onthouding van het middel kunnen ook ontwenningsverschijnselen optreden.

Het gebruik van alcohol is sociaal geaccepteerd in de maatschappij. Een meerderheid van de mensen drinkt sporadisch alcohol. Een minderheid gebruikt cannabis en nog een kleinere minderheid gebruikt ook andere drugs zoals cocaïne, speed, XTC, GHB of heroïne.

Ondervindt u wel eens negatieve gevolgen omwille van drugsgebruik? Heeft u soms spijt van te veel drank of drugsgebruik?

Maakt u zich wel eens zorgen over het gebruik van één van bovenstaande middelen, dan kan u onderstaande drugsverslavingstest invullen.

Deze test kan u helpen bij het inschatten van uw drugsgebruik, maar is niet bedoeld om een diagnose door een arts of andere deskundige te vervangen.
Deze vragenlijst is bedoeld voor personen van 18 jaar of ouder.

Drugsverslaafd?
Doe Nu de test

Wat nu?

U hebt al een grote stap gezet in het zoeken naar informatie en hulp bij Drugsverslaving. Neem nu contact op met Nova Vida en hoor hoe we uw Drugsverslaving kunnen stoppen.

BEL ONS: 03 298 45 61