Hulp bij Werkverslaving

Nova vida workaholicWanneer ben ik werkverslaafd?

Wat is nu eigenlijk een werkverslaving en hoe onderscheidt het zich van iemand die gewoon hard werkt en bevlogen is? Dit is een dunne lijn. Onderstaande informatie geeft verduidelijking en biedt een antwoord aan diegene die te kampen heeft met een dergelijke verslaving  of een naaste kent waar men zich zorgen over maakt.

Werkverslaving en burn-out worden vaak op één hoop gegooid. Op lange termijn kan burn-out wel het gevolg zijn van o.a. een werkverslaving.

Kenmerken en omvang van werkverslaving

Je kan pas spreken van een werkverslaving als iemand voortdurend obsessief  bezig is met zijn werk en dit doet omwille van een negatieve motivatie en innerlijke drang. Het gevoel van ‘moeten’ werken overheerst bij de werkverslaafde. Dit in tegenstelling tot de gepassioneerde werker die voldoening haalt uit zijn werk. Het gaat dus niet om hoeveel iemand werkt, het gaat om de drang die iemand voelt om steeds meer te werken.  Niettegenstaande de negatieve consequenties bv. verlies van een relatie, burn-out etc., kan het gedrag niet gestopt worden. Er is duidelijk sprake van controleverlies. Een werkverslaving is chronisch en progressief. Er gaat steeds meer tijd naar het werk, en dit ten koste van tijd voor familie, vrienden en andere activiteiten.

Werkverslaving neemt de laatste jaren in omvang steeds meer toe. Volgens onderzoekers spelen nieuwe technologieën, globalisering en het vervagen van grenzen tussen privé en werk een belangrijke rol.

Oorzaken van werkverslaving

Voor de meesten is werkverslaving een vlucht, weg van de realiteit en negatieve emoties. Overmatig werken kan soms ook een functie hebben met betrekking tot onderliggende trauma’s of angsten bv. angst om te falen, niet te voldoen, angst voor ontslag,…
Onderliggende motieven, zoals gezien worden en bevestiging krijgen, kunnen deze verslaving uitlokken en in stand houden.

Gevolgen van een werkverslaving

Zoals eerder vernoemd zijn burn-outs een veel voorkomend gevolg van een werkverslaving. Op lange termijn wanneer de werkverslaafde enkel maar bezig is met werken en Wanneer er niet meer geluisterd wordt naar eigen lichamelijke signalen en de grenzen niet meer bewaakt worden kan er zich op langere termijn een burn-out ontwikkelen. Vaak heeft men dit niet voelen aankomen. Eens in een burn-out is er meestal een langdurige recuperatieperiode nodig voordat men volledig hersteld is. Soms is dat een signaal dat het anders moet en erkent men zijn verslaving. Erkenning en aanvaarding zijn de cruciale stappen naar herstel.

Een werkverslaving heeft vaak verregaande gevolgen op sociaal vlak en voor het gezin. Men verliest steeds meer het sociaal contact met vrienden die afhaken bij gebrek aan beschikbare tijd of het gevoel krijgen niet meer belangrijk te zijn. Ook het gezin komt vaak op de laatste plaats, waardoor er nog weinig activiteiten samen worden gedaan. De werkverslaafde verliest stilaan connecties met de buitenwereld en dreigt in een isolement terecht te komen.

Naast het feit dat dergelijke verslaving negatieve effecten heeft op de sociale omgang, heeft het ook gevolgen voor het behouden van een gezonde levensstijl. Vanwege het feit dat het werk de grootste prioriteit heeft, gaat ook de structuur van regelmaat verloren. Men eet ongezond en maakt geen tijd meer vrij voor sport en beweging. Hierdoor kunnen ook lichamelijke klachten ontstaan zoals een hoge bloeddruk en hartproblemen.

Stress is een factor die ontspanning bemoeilijkt. Daarom durft men wel eens grijpen naar verdovende middelen, zoals alcohol of medicatie. Door de constante stress die men ervaart, vermindert de kwaliteit van de nachtrust. Vele werkverslaafden ontwikkelen bijkomend ook slaapproblemen.

Kortom, een werkverslaving kan o.a. slapeloosheid, gezondheidsproblemen, burn-out en stress veroorzaken. Bovendien creëert het problemen in de sociale en familiale omgeving.

Erkennen van de werkverslaving

Vaak duurt het een hele tijd vooraleer de werkverslaafde het probleem erkent en hulp zoekt. Dit wordt nog eens bemoeilijkt door het feit dat vele bedrijven dit probleem niet onderkennen en zelfs mee in de hand werken door de hoge standaarden die men stelt. Men is immers meer gebaat bij een werknemer die hard werkt en bedrijven maken zich pas zorgen op het moment dat werknemers in een burn-out of depressie terecht komen.

Herkent U zich in bovenstaande kenmerken en twijfelt U eraan of U werkverslaafd bent, vul dan onderstaande test in.

Deze test is gebaseerd op de werkverslavingsschaal van Bergen en kan U helpen bij het inschatten van uw werkverslaving, maar is niet bedoeld om een diagnose door een arts of andere deskundige te vervangen.
De werkverslavingsschaal van Bergen werd ontwikkeld door Noorse en Britse onderzoekers, die in kaart brachten wat de 7 belangrijkste kenmerken zijn van een werkverslaving.

Bent u werk verslaafd?
Doe nu de test

Wat nu?

U hebt al een grote stap gezet in het zoeken naar informatie en hulp bij werkverslaving. Neem nu contact op met Nova Vida en hoor hoe we uw werkverslaving kunnen stoppen.

BEL ONS: 03 298 45 61

Contact
close slider

BEL NU:

03 298 45 61

(7/7 Bereikbaar)
Nova Vida Belgie
Marcel Auburtinlaan 47
2600 Berchem
03 298 45 61
info@novavida.eu

Bel mij terug aub
Ik wil een afspraak maken
Ik wens graag meer info