Opname

We werken samen met een aantal klinieken in het buitenland, waaronder onze partnerkliniek Nova Vida in Portugal, als ook een privé-kliniek in Zuid-Afrika.

Deze hebben we zorgvuldig gekozen, omdat zij een lange traditie hebben in het behandelen van verslavingsproblemen en zij jullie de beste hulp kunnen bieden om van jullie verslaving af te geraken en een kwaliteitsvol nieuw leven te starten. De residentiële behandeling is intensief en gaat op een holistische manier te werk, waarbij zowel lichaam als geest een verandering ondergaan. Er zijn individuele gesprekken, als ook groepstherapie en ook de familie krijgt mee een belangrijke plek in de behandeling. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat behandeling beter werkt, wanneer ook de familie mee betrokken wordt. Daarnaast bestaat de behandeling uit een intensief dagprogramma, met tal van workshops, lezingen, sport, yoga en verschillende soorten therapieën (cognitieve gedragstherapie, dramatherapie, creatieve therapie,… ). Een psychiater kan worden ingezet in de behandeling indien aangewezen.

Comfortabele voorzieningen zijn een belangrijk aspect van het herstel van een patiënt en we hebben er alles aan gedaan om een ​​omgeving te vinden die rustig, huiselijk en geschikt is. Dit geldt zowel voor onze gespreksruimtes in Belgie als de kliniek in Portugal: www.novavidarecovery.com

Onze partnerkliniek Nova Vida Portugal is gelegen in een semi-landelijk gebied, weg van de kust. Hoewel de therapie het belangrijkste aspect van uw verblijf is, is een rustgevende omgeving, waarbij voldoende comfort wordt voorzien, zeker niet onbelangrijk om u volledig op uw herstel te kunnen richten.

Het terrein van Nova Vida Portugal biedt veel geschikte plekken voor stille overpeinzingen of rustige wandelingen in de meest serene omgevingen. Het terrein biedt ook ruimte om ervaring op te doen als een onderbreking van de sprekende therapie die het programma domineert. Met de voordelen van de lange warme zomers wordt veel van de tijd naast de therapie buitenshuis doorgebracht.

De accommodatie is modern, ruim en koel in de zomer en warm in de winter. De kamers voor eenpersoonsgebruik zijn groot en goed ingericht en hebben elk een zeer ruime badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van airconditioning voor die zomeravonden wanneer temperaturen anders de slaap moeilijk maken.

FILOSOFIE

Uw therapieprogramma zal een solide, op onderzoek gebaseerde aanpak volgen. Ondanks wat je elders hebt gelezen, heeft onderzoek gedurende vele jaren aangetoond dat groepstherapie, in plaats van alleen individuele therapie, het meeste succes heeft bij de behandeling van verslavende aandoeningen. Om extra ondersteuning te bieden, worden er individuele therapiesessies aangeboden wanneer dit klinisch geïndiceerd is. Een gebrek aan kennis kan ook een van de meest voorkomende factoren zijn bij de ontwikkeling van verslaving. Onderliggende problemen worden ook aangepakt door het professioneel gekwalificeerde klinische team.

Je behandeling houdt tevens vast aan de behandelingsfilosofie van 12 stappen, onthouding. Ook dit wordt ondersteund door onderzoek. Het biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van verslaving te doorbreken, de onderliggende psychologische problemen aan te pakken en de vaardigheden aan te reiken voor totale onthouding op lange termijn. We erkennen dat sommigen moeite hebben met het 12 Stappen model van herstel. Onze belofte is dat we met u zullen samenwerken in deze strijd en als de gevechten aan het einde van de behandeling nog steeds voortduren,  we samen met u op zoek zullen gaan naar een alternatieve manier om u te ondersteunen bij uw herstel.

Nova Vida kliniek in Portugal biedt u een rustige tijd weg van de stress en afleiding van het moderne leven. Deze stille tijd kan worden gebruikt voor reflectie, contemplatie, meditatie en heroverweging van levensdoelen en dromen, essentieel voor het creëren van een nieuw leven. Een periode van tijd weg van de substantie, het gedrag of de trigger is ook essentieel.

U wordt ondergebracht in uw eigen kamer met eigen badkamer.

Recreatieve faciliteiten zijn onder meer een zwembad, regelmatige toegang tot een fitnesscentrum met een personal trainer en ook ruimte voor externe teambuilding en therapeutische activiteiten.

We bieden een familiale sfeer waarin medewerkers en patiënten samen bijdragen aan een warme en zorgzame omgeving. Daarbij hoort ook ondersteuning door onze counselors in de bestrijding van de psychologische isolatie die een integraal onderdeel is van deze ziekte. Maaltijden houden rekening met de gevarieerde en individuele behoeften van onze klanten en worden voorbereid door ons ervaren team.

Uw verwachte verblijfsduur wordt bepaald door uw persoonlijke omstandigheden, waarbij de meerderheid van de patiënten tussen de 28 en 56 dagen verblijft. Op basis van uw noden stellen wij een geïndividualiseerd behandelplan voor u op, dat met u wordt besproken voorafgaandelijk aan de opname.

Contact
close slider

BEL NU:

03 298 45 61

(7/7 Bereikbaar)
Nova Vida Belgie
Marcel Auburtinlaan 47
2600 Berchem
03 298 45 61
info@novavida.eu

Bel mij terug aub
Ik wil een afspraak maken
Ik wens graag meer info