Over ons

De naam Nova Vida weerspiegelt ons doel voor elke patiënt om hen te helpen een nieuw leven te beginnen. Ons programmaontwerp bevat het beste van traditionele en progressieve behandelprogramma’s die wereldwijd worden aangeboden. Het is continu in evolutie en weerspiegelt zowel nieuw onderzoek als onze eigen ervaringen. Het doel van ons team om u en uw gezin hoogwaardige en effectieve zorg te bieden tegen een betaalbare prijs. Als we het gevoel hebben dat we u niet kunnen helpen, zullen wij met u op zoek gaan naar een gepaste doorverwijzing.

Wij bieden behandeling voor middelen- en gedragsverslavingen en werken ook aan eventuele onderliggende problemen.

Wij zijn een kleine en zeer persoonlijke organisatie en wij helpen u alleen als we denken dat wij de juiste match zijn lees meer

FILOSOFIE

Nova Vida België is uw eerste stap naar uw herstel. In ons centrum analyseren we uw probleem en stellen we een behandelplan voor. Dit kan een ambulant programma zijn waar we op regelmatige basis afspraken maken voor de behandeling of kunnen we samen voor een opname in een kliniek kiezen.

Uw therapieprogramma zal een solide, op onderzoek gebaseerde aanpak volgen. Ondanks wat je elders hebt gelezen, heeft onderzoek gedurende vele jaren aangetoond dat groepstherapie, in plaats van alleen individuele therapie, het meeste succes heeft bij de behandeling van verslavende aandoeningen. Om extra ondersteuning te bieden, worden er individuele therapiesessies aangeboden wanneer dit klinisch geïndiceerd is. Een gebrek aan kennis kan ook een van de meest voorkomende factoren zijn bij de ontwikkeling van verslaving. Onderliggende problemen worden ook aangepakt door het professioneel gekwalificeerde klinische team.

Je programma houdt vast aan een behandelingsfilosofie van 12 stappen, onthouding. Ook dit wordt ondersteund door onderzoek. Het biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van verslaving te doorbreken, de onderliggende psychologische problemen aan te pakken en de vaardigheden aan te reiken voor totale onthouding op lange termijn. We erkennen dat sommigen moeite hebben met het 12 Stappen model van herstel. Onze belofte is dat we met u zullen samenwerken in deze strijd en als de gevechten aan het einde van de behandeling nog steeds voortduren,  we samen met u op zoek zullen gaan naar een alternatieve manier om u te ondersteunen bij uw herstel.

12 Stappen Programma

Nova Vida is een therapeutisch centrum dat gespecialiseerd is in de behandeling van (jong)volwassenen die de gevolgen ondervinden van afhankelijkheid van alcohol, drugs, verslavend gedrag, eetproblemen en emotionele problemen.

Het Nova Vida programma is uniek ontworpen om rekening te houden met de behoeften van een individu in een omgeving die zijn privacy, waardigheid en respect behoudt, terwijl het zich concentreert op de deskundige behandeling die nodig is om zelfontdekking en herstel mogelijk te maken.

De medewerkers van Nova Vida streven naar een ongeëvenaarde individuele aandacht, effectieve evidence-based zorg en behandeling. Het multidisciplinaire team biedt professionele therapeutische interventie, die zal worden aangevuld met een hoog niveau van  ondersteunende diensten. We zullen zorgen voor een solide netwerk van communicatie tussen verwijzingsbronnen, patiënten, clinici en beheerders, die zorgen voor een naadloze overgang van het moment van onderzoek, via behandeling en naar nazorg.

We zijn van mening dat nazorg een essentieel onderdeel van de behandeling is en we bieden continue ondersteuning voor zolang als het deel uitmaakt van het behandelingspakket.

Nova Vida biedt alleen zorg aan mensen die denken dat het de expertise en ervaring heeft om te behandelen. In gevallen waar het klinisch team voelt dat meer specialistische zorg elders beschikbaar is, zal het deze optie altijd aanbevelen.

Vertrouwelijkheid en anonimiteit van de patiënten wordt bij ons ten allen tijde gerespecteerd.