Team

Ons team bestaat uit psychologen, therapeuten en ervaringsdeskundigen. Door de jarenlange ervaring in de verslavingszorg en verhalen van persoonlijk herstel, hebben we ervaren wat werkt. Onze ervaringsdeskundigen willen graag dit persoonlijke verhaal met je delen!

Wij zien het als onze opdracht een effectieve en duurzame behandeling aan te bieden voor product en gedragsverslavingen met maximale slaagkans. Daarom kiezen we, indien sprake van een verslaving, voor het abstinentiemodel binnen een 12-stappenbenadering, een uniek model met opvallend positieve resultaten.

De 12-stappenbenadering is geen therapie, maar staat wel voor een bepaalde manier van denken en leven. Het stelt een aantal belangrijke levensprincipes voorop: eerlijkheid, openheid en bereidwilligheid. Ons team gelooft dat dit model het herstel op lange termijn in stand houdt. Het is een benadering die meer dan alleen een leven zonder verslaving inhoudt. Het zorgt voor een zinvoller bestaan en een leven waarbij je er niet meer alleen voor staat. De 12-stappenbenadering is immers een proces dat in groep behandeld wordt . De eerste stap staat voor de erkenning van je verslaving. In de laatste fase worden opgedane inzichten doorgegeven aan andere lotgenoten.

SAMENWERKINGEN

We werken à la carte en vallen terug op brede expertise en netwerk binnen en buiten Europa.

In België hebben we een samenwerking met meerdere professionals o.a. met psychiaters, een seksuoloog, een verslavingsarts, een systeemcoach en traumatherapeut (o.a. Bart Van Ruiten – www.antepassio.be)
Deze kunnen extra worden ingezet afhankelijk van de noodzaak bij een behandelingstraject.

Verder werken we samen met een aantal buitenlandse klinieken waaronder onze Nova Vida kliniek in Portugal www.novavidarecovery.com. We bekijken per cliënt in welke setting deze best geholpen kan worden.

Natalie De Schepper

KLINISCH PSYCHOLOOG /INTEGRATIEF PSYCHOTHERAPEUT

Ik sta in voor het therapeutisch/psychologisch begeleiden van mensen met een verslaving en counseling van naasten in verband met leren omgaan met een verslavingsproblematiek.

Vanuit mijn ervaringen binnen de verslavingszorg is voor het eerst mijn geloof gegroeid dat mensen hun leven daadwerkelijk kunnen veranderen en dat je anderen nodig hebt om je hierbij te laten begeleiden. Dit is zeer zeker zo geweest in de context waarbinnen ik gewerkt heb en waarbij een intensieve behandeling met client en omgeving centraal stond. Hier ben ik ook in aanraking gekomen met de 12 stappenbenadering, dat een extra toegevoegde waarde geeft aan het herstel van een verslaving en het bevorderen van het geestelijk welzijn ten opzichte van de gekende methodieken. In dit werk ben ik gepassioneerd geraakt in het werken met verslaving en help ik mensen graag op weg in hun pad naar herstel.

Bovendien trachten wij met Nova Vida geen standaard behandeling aan te bieden, maar ben ik samen met mijn team voorstander van een gepersonaliseerde aanpak op maat. Tevens vinden wij langdurige opvolging en ondersteuning belangrijk om ook op lange termijn tot een succesvol resultaat te komen.

Annemie De Loose

PSYCHOLOOG/ FAMILIECOUNSELOR

Ik sta in voor het therapeutisch/psychologisch begeleiden van mensen met een verslaving en counseling van naasten in verband met leren omgaan met een verslavingsproblematiek.

Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de reguliere verslavingszorg ben ik nu 10 jaar vertrouwd met het 12-stappenmodel. De ervaring heeft me geleerd dat deze unieke leidraad opvallend positieve resultaten geeft. Wat ik zo mooi vind en wat me dagelijks blijft motiveren is het feit dat mensen kansen grijpen naar verandering en zo een nieuwe wending geven aan hun leven. Een ervaring die voor velen aanvankelijk onmogelijk bleek.

Vanuit deze vaststelling is bij mij de wens gegroeid om zelf initiatief te nemen binnen de verslavingszorg. Zo ben ik op het idee gekomen om met Nova Vida te starten.

Mijn droom is om mensen te verbinden die verschillende expertises met zich meedragen en zo samen een kwaliteitsvoller hulpverleningsaanbod te kunnen realiseren. Dit vanuit de overtuiging dat de slaagkansen groter zijn wanneer hulpverlening beter op elkaar wordt afgestemd. De boodschap die wij aan cliënten vaak geven is dat het moeilijk is om alleen uit de cirkel van verslaving te geraken. Dit geldt ook, en niet in het minst, voor zorgverleners.

 

Contact
close slider

BEL NU:

03 298 45 61

(7/7 Bereikbaar)
Nova Vida Belgie
Marcel Auburtinlaan 47
2600 Berchem
03 298 45 61
info@novavida.eu

Bel mij terug aub
Ik wil een afspraak maken
Ik wens graag meer info