Nazorg

Het doel van het nazorgtraject is om het verdere herstel van uw verslaving in goede banen te leiden en de kansen op langdurig herstel te vergroten. Tijdens de opname hebt u een eerste stap gezet om uw verslaving aan te pakken. Hier hebt u wellicht al veel geleerd rond de destructieve patronen en mechanismen die jouw verslaving faciliteren en in stand houden. Vermoedelijk hebt u ook inzichten verworven m.b.t eigen persoonlijkheid en eventuele onderliggende problematieken. 

Binnen onze behandeling hanteren we het 12 stappen model om tot verandering te komen. Er wordt cliĆ«ntgericht gewerkt en gebruik gemaakt van cognitieve gespreksvoering. Indien gewenst zal zowel het systeem als de context worden meegenomen in het programma. Doorheen het traject wordt ervaringsdeskundigheid maximaal ingezet.

We maken gebruik van “best practice” methodieken die noodzakelijk zijn om eventuele onderliggende problematieken aan te pakken. Op dit vlak is samenwerking met professionals erg belangrijk en doen we daarom beroep op expertise in zowel binnen als buitenland.

Binnen het nazorgtraject zal u leren hoe u de opgedane inzichten kan omzetten in de praktijk. Vaak zien wij dat mensen zich in opname weer beter gaan voelen en dat de structuur die daar wordt aangeboden hen goed doet. Ook zien we dat zij stappen zetten om tot een positieve gedragsverandering te komen. Eens weer terug in de eigen omgeving, blijkt het echter niet zo gemakkelijk om die veranderingen ook aan te houden. De kans bestaat dat men getriggerd wordt door die zaken die hen in eerste plaats in verslaving brachten. Niettegenstaande dat men bepaalde veranderingen heeft doorgemaakt, is de omgeving daarom nog niet mee veranderd. We zien dan ook dat de kansen op langdurig herstel toenemen, naarmate er goede intensieve nazorg wordt geboden en de familie zo maximaal mogelijk mee kan betrokken worden. 

Het aanbod van dit nazorg traject betekent concreet:

Individueel:

– individuele sessies 

– groepssessies  

– systeemgesprekken (indien gewenst)

Systeem (familie, partners, belanghebbenden):

– infosessies 

– ervaringsgerichte groepen

– individuele sessies

– systeemgesprekken (indien gewenst)

Contact
close slider

BEL NU:

03 298 45 61

(7/7 Bereikbaar)
Nova Vida Belgie
Marcel Auburtinlaan 47
2600 Berchem
03 298 45 61
info@novavida.eu

Bel mij terug aub
Ik wil een afspraak maken
Ik wens graag meer info